N-aş fi crezut vreodată că o să-mi aduc aminte de poveştile spuse de bunica despre al doilea război mondial. În epoca în care eram îndoctrinaţi că "Stalin şi poporul rus libertate ne-a adus" ea mi-a explicat că, spre deosebire de nemţi, care nu au interacţionat cu populaţia, că deh, eram aliaţi, ruşii au "fraternizat" la greu cu cei pe care-i denazificau.

Asta însemna violuri, fuga după băutură şi jaf la drumul mare. Chiar şi după 40 de ani de la terminarea conflagraţiei, bunica se plângea că nişte rusnaci au spart celofanul de pe toate compoturile, probabil în speranţa că acestea au început să fermenteze și au dat în alcool.

Atunci când judeci un popor nu poţi să te rezumi doar la vârfurile lui. Când auzi că soldaţii ruşi violează bebeluşi e limpede că Tolstoi, Dostoievski sau Ceaikovski sunt doar accidentele genetice. Se pare că rusul adevărat este mujicul este cel venit de la Habarovsk, cu fruntea lată de macac şi apucături de gibon, pentru care nişte adidaşi folosiţi sunt cel mai minunat cadou oferiţi soţiei.

Armata rusă este, în mod evident, victima corupţiei la toate nivelurile. De la soldatul care şi-a vândut motorina în Belarus şi apoi a rămas în pana prostului pe linia frontului, până la generalii care au mimat înzestrarea şi instruirea. Aşa că, din ditamai armata, există un singur general rus care nu poate fi acuzat de corupţie. E vorba de Generalul Iarnă, care i-a scos din rahat de câteva ori în istorie.

După 80 de ani de la "eliberare", constatăm că ruşii şi-au schimbat doar tancurile, nu şi obielele şi proastele obiceiuri. Norocul chior este că acum ucrainenii luptă şi pentru noi, că eu tare mă îndoiesc că generalii noştri, mai mult ocupaţi cu plagiatul decât cu antrenatul, ar fi în stare să mobilizeze armata.

Imaginaţi-vă cum ar arăta România cu trupele ruseşti în ţară! Violuri ca violuri, dar să ai un preşedinte ca Şoşoacă şi un şef de judeţ ca Mihai Lasca, asta le-ar întrece pe toate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!