Tânărul de 27 ani din Ungaria  arestat, duminică, în cazul femeii de 64 de ani, găsită moartă în localitatea Fughiu, a recunoscut în faţa procurorilor comiterea crimei şi a descris cu lux de amănunte modul în care şi-a ucis victima.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, că ucigaşul, pe nume Schultz Benjamin, a explicat anchetatorilor săi că lucra în gospodăria victimei şi îi păzea acesteia oile, însă nu fusese plătit în ultima perioadă, motiv pentru care, vinerea trecută, a intrat în casa femeii cu intenţia de a-i lua din lucruri în contul "datoriei" pe care aceasta o avea faţă de el.

"Suprins de victimă, inculpatul a ucis-o în bătaie, după care a fugit", a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului.

În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că ucigaşul a dat dovadă de o cruzime greu de descris. "Victima a fost lovită cu pumnii şi picioarele, iar capul i-a fost zdrobit cu un obiect contondent", a mai spus Cotrău. Obiectul, cel mai probabil un par, nu a fost găsit.

După cum BIHOREANUL a mai scris, femeia a fost găsită complet desfigurată şi fără suflare de către unul dintre vecini, care a sunat imediat la 112, iar în urma cercetărilor declanşate la faţa locului, Schultz a devenit suspectul principal. Cum, însă, acesta nu a fost găsit, poliţiştii au organizat filtre în tot judeţul, găsindu-l, în final, sâmbătă, la aproximativ 15-20 de kilometri de locul crimei.

Schultz Benjamin a fost reţinut sâmbătă după-amiază, iar duminică a fost prezentat la Tribunalul Bihor, unde a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, măsură care poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.