Ies la iveală amănunte șocante în cazul băieţelului de 4 ani mort după ce a fost luat de o viitură, sâmbătă seară, în satul bihorean Valea de Sus, din comuna Câmpani.

Tatăl micuţului, care conducea autoturismul în care se afla familia, nu avea dreptul să fie la volan, având permisul anulat. În plus, bărbatul era beat.

"În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentraţie alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul respirat", a declarat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, duminică, pentru BIHOREANUL.

Se pare că acestea au fost şi motivele pentru care bărbatul a ales să conducă spre casă pe un traseu care presupunea traversarea pârâului Valea Neagră. El ar fi putut opta pentru circulaţia pe drumurile judeţene şi naţionale, dar a preferat drumurile lăturalnice, sperând că nu se va întâlni cu un echipaj de Poliţie.

Decizia a fost fatală pentru propriul său copil. Când a încercat să treacă cu maşina prin Valea Neagră, debitul apei a crescut brusc, ajungând până la geamurile autoturismului. Bărbatul şi-a luat fiul de 4 ani, l-a dus pe mal, într-o zonă pe care a considerat-o sigură, şi s-a întors la maşină după soţie şi celălalt copil, în vârstă de doar un an. În acel moment, băieţelul mai mare a fost luat de ape.

Trupul neînsufleţit al micuţului a fost găsit duminică dimineaţă, la 14 ore după tragedie şi la o distanţă de circa 3 kilometri de locul unde maşina a fost surprinsă de viitură. Autoturismul a fost scos din nămol de pompieri şi localnici sâmbătă seară, fiind distrus în întregime, dovadă că puterea apei a fost uriaşă.

"În cauză a fost întocmit un dosar penal", a mai spus Alina Fărcuţa. Oamenii legii vor stabili acum împrejurările exacte, precum şi vina pe care o poartă tatăl şi măsurile care se impun faţă de acesta.