Părinţii ai cărui copil de 4 ani a fost luat de o viitură sâmbătă seară, în satul Valea de Sus din comuna Câmpani, au primit cea mai cruntă veste.

Duminică, salvatorii au găsit trupul neînsufleţit al micuţului, pe malul apei, în satul Moţeşti, aflat la circa trei kilometri distanţă de locul unde băieţelul a fost luat de apă.

„În jurul orei 9.40, un localnic și un pompier militar care, după ce a ieșit din tură, a dorit să participe în continuare la misiunea de căutare, au găsit trupul neînsuflețit al copilului pe malul apei, pe raza localității Moțești”, a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Imaginile de la locul unde copilul a fost găsit arată că viitura care a luat şi viaţa micuţului a fost una puternică. Valea învolburată a dus în aval tot ce a găsit în drum: copaci, gunoaie, resturi vegetale. Chiar dacă apele s-au retras, în urmă au rămas noroaie mari. 

Potrivit Digi24, localnicii au povestit că viitura a avut o înălţime de 3-4 metri.

Vaea de Sus

L-a crezut salvat

Aşa cum se ştie, băieţelul a fost luat de ape sâmbătă, în jurul orei 20. Părinţii şi cei doi copii, unul de 4 ani şi unul de un an, mergeau spre casă cu maşina personală şi, în drumul lor, au fost nevoiţi să treacă prin Valea Neagră, pârâu care travesează satul Valea de Sus.

Când maşina a ajuns în mijlocul văii, debitul a crescut brusc, apa ajungând până la geamuri.

Tatăl copilului de 4 ani l-a dus pe acesta pe mal şi s-a întors la maşină, după soţie şi bebeluşul de 1 an. În acest timp, viitura l-a luat pe sus pe băieţelul pe care îl credea salvat.

Zeci de poliţişti, pompieri şi localnici l-au căutat pe copil, în zonă fiind mobilizat şi un elicopter SMURD, pentru survolare.

Maşina familiei a fost de asemenea luată de apă şi găsită de salvatori la un kilometru distanţă. Autoturismul este serios avariat, ceea ce demonstrează de asemenea că viitura a fost una puternică. 

Maşina familiei