Centrul comercial Deva Mall dat în folosinţă în 2008, a intrat în faliment în urmă cu doi ani şi a fost scos la licitaţie de societatea Expert Insolvenţă.

Falimentar din 2020

Firma orădeană Farales SRL, specializată în acvacultură, a cumpărat miercuri imobilul, cu stocuri cu tot, contra sumei de 13,3 milioane lei, în urma unei licitaţii care a pornit de la 11,1 milioane lei.

"Activul reprezentând Deva Mall, în bloc cu bunurile mobile-stocuri, a fost adjudecat la preţul total de 13,3 milioane lei, preţ cu TVA inclus pentru stocuri, de către societatea Farales SRL cu sediul Oradea", a transmis printr-un anunţ casa de insolvenţă Expert Insolvenţă, administratorul judiciar al firmei Dor Pluricomprest, prin care a fost operat Deva Mall.

Deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva firmei care deţinea mall-ul a fost dispusă în noiembrie 2011 de Tribunalul Hunedoara.

"Deşi s-a încercat redresarea economică a societăţii, prin implementarea unui plan de reorganizare, ce a prevăzut inclusiv vânzarea Deva Mall, acest lucru nu a fost posibil iar în cele din urmă, la 29 octombrie 2020, Tribunalul Hunedoara a dispus deschiderea procedurii de faliment", se mai menţionează în anunţ.

Deva Mall a fost ridicat şi lansat pe piaţă de firma Simal Exim în anul 2008, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro.

Profil: acvacultura în ape dulci!

Centrul comercial a fost cumpărat de compania orădeană Farales SRL în urma unei licitaţii la care a avut un singur contracandidat.

Pitrivit portalului listafirme.ro, Farales SRL, cu obiectivul de activitate "acvacultura în ape dulci", este administrată și deținută, ca unic acționar, de orădeanul Papp Ferenc Jozsef, necunoscut publicului larg.

Compania orădeană a încheiat anul 2020 cu un profit de 64.300 lei, la o cifră de afaceri de 1 milion de lei, în scădere de la 5,3 milioane lei profit în 2019 când cifra de afaceri a fost de 10,7 milioane lei.

De altfel, societatea se află în al treilea an de scădere a business-ului, după ce în 2018 a făcut un profit de 15,1 milioane lei la o cifră de afaceri de 29,1 milioane lei.

Surse din piaţă vorbesc despre omul de afaceri ca un apropiat al unui grup de dezvoltatori imobiliari orădeni. Numele companiei a fost menţionat în diferite proiecte legate de parcul industrial din Borş ori de urbanizarea zonei străzilor Ciheiului – Petru Maier din Oradea.