Continuă șantierul pentru devierea pârâului Salca, cel care acum străbate parcul industrial Eurobusiness II, a anunțat vineri Agenția de Dezvoltare Locală Oradea. ADLO și Primăria Oradea au decis mutarea cursului de apă pe zona sudică și vestică a parcului, pentru a elibera 6 parcele de teren, cu o suprafață totală de 13,5 hectare, care astfel vor putea fi concesionate firmelor.

Demarate în urmă cu aproape o lună, lucrările de amenajare a canalului în care va fi mutată și intubată valea sunt aproape la jumătate. Mai precis, au fost montate tuburile metalice pe 46% din lungimea totală de 979 de metri și, concomitent, se fac săpăturile pentru următoarele segmente.

ADLO se arată optimistă că lucrările vor fi gata înainte de termen. „Având în vedere ritmul accelerat de execuție și vremea prielnică, termenul de finalizare se va înjumătăți și estimăm că la jumătatea lunii decembrie proiectul poate fi încheiat”, se arată în comunicat.

Din cauza șantierului, pentru două săptămâni, accesul la terminalul cargo din strada Anghel Saligny se va devia pe un drum temporar, amenajat în zona adiacentă.

Lucrările de deviere și intubare a pârâului Salca au un preț de 5 milioane lei, plus TVA, sunt executate de firmele Madlev Cons, Flodor Transcom și Urban Construct Transilvania, iar termenul de execuție asumat prin contract este de 9 luni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!