Pârâul Salca din Parcul Industrial II din strada Ogorului este în curs de intubare. Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, gestionarul parcurilor industriale din Bihor, îngroapă cursul de apă pentru a viabiliza 13,5 hectare de teren.

Mutat la marginea parcului industrial...

Parcul industrial din strada Ogorului este străbătut în diagonală de pârâul Salca, fapt ce îngreunează concesionarea către potențialii investitori a circa 13,5 hectare de teren.

Cursul de apă străbate 6 parcele pentru dezvoltări industriale care nu pot fi exploatate la capacitate maximă.

Din acest motiv, municipalitatea orădeană și ADLO au luat decizia relocării pârâului Salca și intubarea acestuia pe la marginea zonei industriale (foto jos).

Cursul de apă va fi trecut prin conducte înalte cât un strat de om, care vor fi îngropate în pământ.

„Lucrările hidrotehnice pentru devierea și intubarea pârâului Salca, sunt în derulare și au început să fie livrate primele tuburi de mari dimensiuni la limita vestică a Parcului Industrial Eurobusiness II Oradea, urmând ca săptămâna viitoare să fie livrate alte tuburi, inclusiv sâmbăta, pentru accelerarea execuției”, a transmis marți ADLO printr-un comunicat de presă.

O jumătate de kilometru de conductă

Intubarea cursului de apă a început în cursul lunii august cu primele săpături pentru montarea conductelor.

„Se lucrează la foc continuu, inclusiv sâmbăta, atâta timp cât vremea ne permite. În perioada următoare, după ce vom vedea care este ritmul de livrare a conductelor, vom putea face o estimare a perioadei în care vom finaliza lucrarea”, a declarat pentru BIHOREANUL city-managerul Mihai Jurca.

Conform contractului, constructorul are la dispoziție 9 luni pentru devierea cursului de apă, dar este de așteptat ca lucrările să se încheie mai repede.

În cadrul lucrărilor, va fi montată aproape o jumătate de kilometru de conductă de apă cu diametrul de 2,3 metri și se vor amenaja două cămine de vizitare.

Constructorii vor mai amenaja două racorduri pentru preluarea apelor pluviale din parcul industrial și două tronsoane deschise de canal din beton, cu o lungime de 90,5 metri, în cele două capete ale conductelor.

Lucrările sunt realizate de o asociere formată din firmele Madlev Cons, Flodor Transcom și Urban Construct Transilvania pentru suma de 5 milioane lei, plus TVA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!