Un orădean în vârstă de 34 de ani a ajuns la spital, după ce maşina în care se afla ca pasager a acroşat un buldoexcavator şi s-a răsturnat pe şosea.

Accidentul s-a produs luni, la ora 01.37, pe Calea Clujului din Oradea. Aflat la volanul unui autoturism, un bărbat de 56 de ani din Oradea nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, iar într-o curbă spre stânga a pierdut controlul asupra direcţiei, maşina a pătruns pe trotuarul din partea dreaptă, a acroşat un buldoexcavator parcat în afara carosabilului şi s-a răsturnat pe carosabil.

În urma accidentului rutier, pasagerul său a fost rănit uşor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, cercetările făcute la locul accidentului de agenţii Serviciului Poliţie Rutieră Bihor au arătat că şoferul autoturismului nu poseda permis de conducere şi era sub influenţa băuturilor alcoolice.

"În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că acesta era băut, având o concentraţie alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat", se arată în comunicat.

Ca atare, şoferul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat să se supună testului antidrog.

Cert este că bărbatul s-a ales acum cu dosar penal, atât pentru că a condus sub influența alcoolului, cât și pentru că a refuzat testul antidrog, şi a fost reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei.