Speranţele echipei orădene CSM CSU Oradea de a obţine un nou titlu în Liga Naţională de baschet s-au spulberat, sâmbătă seară, când elevii lui Cristian Achim nu au reuşit să câştige, în deplasare, meciul cinci al semifinalei cu U BT Cluj-Napoca.

Scorul întâlnirii a fost 84-78 pentru gazde. Astfel, baschetbaliştii orădeni încheie prematur lupta pentru apărarea titlului de campioni ai României, obţinut în sezonul trecut.

În confruntarea finală cu rivalii lor de la Cluj, orădenii nu au reuşit să se mobilizeze şi să-şi pună în umbră adversarii, ci au făcut mai multe greşeli, unele chiar neforţate, dar care, până la urmă, i-au lăsat fără şansa la un nou titlu.

Prima jumătate a confruntării a fost destul de echilibrată, primul sfert fiind câștigat de gazde la limită, cu 18-17. În sfertul secund orădenii chiar au trecut la conducere de câteva ori, însă pe finalul acestor zece minute au făcut mai multe greșeli, permițând gazdelor să se desprindă și să intre în pauza mare cu 44-34.

În partea a doua, sfertul III a fost adjudecat de CSM la limită, cu 21-20, astfel că în ultima pauză clujenii conduceau cu 64-55.

Deși în ultimul sfert au încercat să revină și să întoarcă rezultatul, apropiindu-se la două puncte (scor 66-64 în minutul 33), apoi, chiar în ultimul minut, când mai erau 30 de secunde, la trei puncte (79-76), elevii antrenorului Cristian Achim nu au mai reușit să întoarcă însă situația, gazdele impunându-se cu 84-78.

Principalul marctor al CSM-ului în partida de sâmbătă a fost Sean Barnette, cu 17 puncte, urmat de Martin Zeno, cu 15 puncte. Au mai marcat: Muhamed Pasalic, 12 puncte, William Franklin, 11 puncte, Sean Denison, 8 puncte, Andrei Mandache, 7 puncte, Titus Nicoară și Bogdan Țîbîrnă, câte 4 puncte.

De la gazde, Kyndall Dykes, cu 21 de puncte și Ousmane Barro, cu 20, au fost cei mai eficace.

Pentru orădeni urmează acum finala mică, pentru medaliile de bronz ale Ligii Naţionale, cu BC CSU Sibiu.