În ciuda victoriei clare obținute miercuri seara în Oradea Arena, baschetbaliștii CSM CSU Oradea au ratat calificarea în sferturile de finale ale FIBA Europe Cup, clasându-se pe locul al treilea al grupei L din Top 16. 

Roș-albaștrii și-au câștigat fără probleme meciul disputat cu ciprioții de la Keravnos B.C., cu scorul de 93-72. Totuși, în celălalt meci al ultimei etape, în Polonia, echipa germană Brose Bamberg s-a impus cu 90-86 în fața formaţiei gazdă, Anwil Wloclawek, adjudecându-și locul al doilea în grupă și eliminându-i pe jucătorii formației orădene din acest sezon al cupelor europene. 

Din grupa L vor merge astfel mai departe Anwil Wloclawek și Brose Bamberg. 

Partida de la Oradea Arena a fost la discreţia trupei bihorene, care s-a instalat la conducere încă din start, iar apoi, treptat, s-a desprins pe tabelă. După primele zece minute scorul a fost 23-14, pentru ca în pauza mare CSM CSU să conducă cu 46-27.

Sfertul III a fost ceva mai echilibrat, astfel că în ultima pauză bihorenii conduceau cu scorul de 64-48. În ultimele zece minute, orădenii s-au distanţat la 21 de puncte, câştigând cu 93-72.

Mark Ogden a fost principalul marcator al echipei CSM CSU, cu 21 puncte, în timp ce Stephen Holt şi Donatas Tarolis au înscris câte 14 puncte, Erick Neal, 12 puncte, iar Josh Bostic a marcat 11 puncte.

De la echipa cipriotă, Ousman Krubally a fost cel mai eficace, cu 15 puncte marcate.

„Mă bucur că am câștigat la primul meu meci în calitate de jucător al echipei locale în Oradea Arena. Este a doua mea prezență aici, la prima fiind adversar. Îmi place foarte mult locul, sala, oamenii. Colegii de echipă m-au făcut să mă simt din prima secundă de parcă aș fi colegul lor de la începutul sezonului. Le mulțumesc suporterilor pentru felul în care m-au primit și îmi doresc să nu-i dezamăgesc. Din păcate parcursul nostru în Europa se încheie aici. Îmi pare rău că nu am avansat în play-off, dar dacă tot trebuie să ieși dintr-o competiție întotdeauna este bine să o faci cu o victorie. Chiar dacă în acest context nu este la fel de dulce ca una obișnuită”, a declarat la final cel mai nou jucător al echipei orădene, Josh Bostic, cel care, cu acest prilej, şi-a făcut debutul în echipa „roş-albastră” şi pe teren propriu.

De menţionat că la acest joc, CSM CSU Oradea nu a putut conta serviciile lui Justin Carter, aflat în convalescență după o intervenție chirurgicală, în timp ce şi de la oaspeţi a absentat Deondre Burns, cel care a fost cel mai bun marcator al partidei din tur

La Oradea Arena, după ce CSM CSU și-a câștigat jocul, atât jucătorii, cât și spectatorii au mai rămas în sală și au urmărit pe ecranele „cubului” suspendat la înălțime finalul jocului din Polonia, sperând într-un succes al gazdelor, care însă nu a mai venit. 

(foto: Paul Lelea / BIHOREANUL)

Următoarea competiție pentru echipa orădeană este Cupa României, care se va ține în regim de turneu final la Constanța. 

Tot miercuri seara, echipa de polo a Oradiei a ratat calificarea în semifinalele LEN Euro Cup, la loviturile de departajare, după ce un jucător a scăpat mingea din mână când era pe punctul de a executa lovitura.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!