A fost mai bine de un deceniu preşedinte şi director adjunct la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate, fiind numită în fruntea CAS Bihor în septembrie 2015, dar n-a fost în stare să promoveze concursul pentru ocuparea postului.

Luciana Dorca, preşedintele-director general al CJAS Bihor, a picat proba scrisă a examenului desfăşurat miercuri, 2 martie, la Bucureşti, cu 31,25 puncte din 100 posibile, astfel încât nici nu a mai fost acceptată la proba de interviu pentru susţinerea planului de management.

Contactată de BIHOREANUL vineri, Dorca a spus că este surprinsă de rezultat, mai ales că a considerat că subiectele au fost uşoare, iar ea învăţase. "Nu mă întrebaţi de ce am luat doar atât! Tot ce vă pot spune este că atunci când am văzut subiectele am răsuflat uşurată, pentru că au fost uşoare, iar eu m-am pregătit, dar cred că baremurile au fost ciudate. Eu, când am văzut rezultatul, m-am şi mirat", a declarat Dorca.

Întrebată dacă, având în vedere rezultatul obţinut, îşi va prezenta demisia de onoare din funcţie, şefa CAS Bihor a răspuns că nu, preferând să fie revocată de preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Vasile Ciurchea. "În septembrie 2015, când am fost numită provizoriu, nu s-a specificat că numirea este valabilă până la concurs. În aceste condiţii, eu consider că este corect şi cinstit să rămân până la revocare".

Luciana Dorca, de profesie economist, a fost numită ultima oară la şefia CAS Bihor în septembrie 2015, la propunerea PSD, până atunci fiind adjuncta lui Gheorghe Ionuţ (fost membru PNL, trecut la ALDE).

BIHOREANUL a încercat să-l contacteze şi pe Felix Cozma, pentru a afla explicaţia acestuia atât asupra motivului pentru care s-a prezentat la concurs în condiţiile în care este director la AJPIS, iar PSD Bihor îl creditează ca unul din posibilii candidaţi la Primăria Oradea, cât şi în legătură cu cele 0 (zero) puncte obţinute. Directorul AJPIS a avut, însă, telefonul închis.

În mediul politic se vehiculează ipoteza că, de fapt, Cozma nici nu şi-ar fi dorit şefia CAS Bihor, participând la concurs doar pentru a crea aparenţa că Luciana Dorca ar fi avut măcar un contracandidat.

Pe de altă parte, niciunul dintre şefii Caselor Judeţene ale Asigurărilor de Sănătate numiţi în septembrie 2015 şi care s-au prezentat la concursul desfăşurat la mijlocul acestei săptămâni nu a fost în stare să promoveze, unii dintre ei obţinând chiar 0 sau 1 punct la proba scrisă. Unii, însă, au reuşit să culeagă 49, 38 sau 36 de puncte. Pentru a promova concursul aveau nevoie de mimimum 70 de puncte.