Preţul unui bilet de intrare la Grădina Zoologică ar putea fi de 10 lei pentru un adult, respectiv de 5 lei pentru copii, elevi, studenţi la zi şi pensionari. Administraţia Domeniului Public se pregăteşte de redeschiderea Zoo printr-o dezbatere publică în cadrul căreia va supune dezbaterii noile tarife ale biletelor de intrare precum şi regulamentul de organizare şi funcţionare a acesteia.

Dezbaterea publică a fost anunţată pentru data de 25 martie, de la ora 15, în sala mare a Primăriei. Orădenii interesaţi putea face obiecţii pe marginea propunerilor ADP în scris la ghişeele din sala de lucru cu publicul a municipalităţii, precum şi pe adresa de email secretariat@adporadea.ro.

Potrivit propunerilor formulate de ADP, pe lângă biletele de intrare obişnuite vor exista şi tarife reduse pentru grupuri. Pentru grupurile mai mari de 15 persoane formate din adulţi preţul unui bilet va fi de 8 lei, iar pentru cele formate din copii, elevi şi studenţi la zi preţul acestuia va fi de 4 lei. Însoţitorul grupului va beneficia de intrare gratuită.

De asemenea va exista, în premieră, un tarif familial, care va fi de 20 lei pentru o familie formată din doi adulţi şi un copil elev, respectiv de 25 lei pentru o familie formată din doi adulţi şi doi copiii elevi.

Noile tarife şi regulamentul de funcţionare al Grădinii Zoologice se vor supune dezbaterii publice în pregătirea discutării lor în Consiliul Local.

"Noi sperăm să deschidem Grădina Zoologică pe 1 mai, aşa cum am promis, şi trebuie să avem până atunci tarifele şi regulamentul de funcţionare dezbătute şi aprobate de Consiliul Local", a declarat Liviu Andrica, directorul ADP.

Potrivit proiectului de regulament, pe raza grădinii zoologice va fi interzisă hrănirea animalelor, cu excepţia celor din ţarcurile lângă care sunt amplasate automate de hrană, pe care publicul o poate achiziţiona contra cost. De asemeea, în zoo va fi interzisă vânzarea şi consumarea băuturilor alcoolice, iar fumatul va fi permis doar în locurile special amenajate.

În prezent, ADP se ocupă de ultimele recepţii ale lucrărilor de reamenajare a grădinii zoologice şi face demersuri pentru obţinerea avizelor de funcţionare şi completarea colecţiei de animale.