Dezinfecţia scărilor de bloc precum şi a staţiilor OTL împotriva COVID-19 a început luni dimineaţă, la ora 9, pornind din cartierul Nufărul către zona centrală.

Atenţie, dezinfectăm!

Municipalitatea a mobilizat trei echipe care lucrează în paralel la curăţarea celor circa 2.600 scări de bloc din Oradea.

"Lucrăm cu trei echipe care vor curăţa fiecare câte 60 de scări de bloc pe zi. În acest ritm am termina cartierul Nufărul în circa o săptămână şi vom ajunge în zona centrală", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei, Mircea Stejeran.

Viteaza de lucru depinde şi de modul în care orădenii înţeleg să coopereze şi să le permită angajaţilor să intre în blocuri, dat fiind că multe au accesul restricţionat cu interfon. "Până acum nu am avut probleme. Oamenii înţeleg importanţa dezinfecţiei şi mulţi ne aşteaptă cu uşile deschise", a spus Stejeran.

Operaţiunea de dezinfectare a scărilor de bloc vizează curăţarea spaţiilor comune inclusiv a lifturilor şi balustradelor. Lucrările au fost atribuite firmei Coral Impex, câştigătoarea licitaţiei pentru dezinfecţia şi deratizarea spaţiilor publice din municipiu.

Primăria va plăti executantului 42 lei pentru dezinfecţia unei scări de bloc, echivalentul a 2 lei pe apartament.

OTL dezinfectează toate staţiile

În paralel, angajaţii OTL au început tot din Nufărul dezinfecţia staţiilor de tramvai şi a celor de autobuz. "Duminică am dezinfectat toate staţiile de tramvai din oraş, iar luni s-a trecut la curăţarea staţiilor de autobuz", a declarat BIHOREANULUI directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

Dezinfecţia este realizată de angajaţii OTL, care pe lângă mijloacele de transport în comun vor curăţa toate spaţiile din administrarea societăţii de transport în comun inclusiv peroanele şi autogările. "Operaţiunea de dezinfecţie va fi reluată de câte ori va fi necesar", a spus directorul.

Ca o măsură preventivă, conducerea OTL ia în calcul ca pe viitor toţi călătorii care urcă în mijloacele de transport în comun să fie testaţi cu termoscanere pentru identificarea celor care manifestă simptome de infestare cu noul coronavirus. Acest lucru ar fi posibil pe fondul reducerii drastice a numărului de călători de la introducerea restricţiilor de circulaţie.