Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ a anunţat, joi, că mărfurile, constând în dezumidificatoare, încălţăminte şi flori, au fost descoperite în cadrul unei acţiuni de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor (DJAOV) şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş.

"Poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară Peugeot aparţinând unei societăţi comerciale din municipiul Cluj Napoca încărcată cu aparate de umidificare şi dezumidificare. Şoferul nu a putut prezenta documente justificative pentru mărfurile transportate, motiv pentru care autoutilitara a fost sigilată şi condusă la sediul DJAOV Bihor pentru inventarierea mărfurilor", a explicat subinspectorul Simuţ.

La controlul vamal s-au descoperit 40 de dezumidificatoare şi un umidificator, cu o valoare de piaţă estimată la aproximativ 10.000 euro, mărfuri pentru care nu au putut fi prezentate documente de achiziţie sau de provenienţă, precum şi 547 perechi încălţăminte, cu o valoare de aproximativ 11.500 lei şi 3.620 bucăţi flori tăiate, în valoare de 3.480 lei.

Potrivit sursei citate, inspectorii vamali au reţinut în vederea confiscării mărfurile descoperite, în valoare totală de peste 60.000 lei, şi i-au aplicat şoferului o sancţiune contravenţională în valoare de 9.000 lei.