Mai mare ruşinea! La marginea satului Rontău, din comuna Sânmartin, unde comunitatea de ţigani aruncă de multă vreme gunoaie, clandestin, mormane de molozuri şi alte resturi zac chiar lângă un panou publicitar care anunţă investiţii.

Un cititor al BIHOREANULUI a transmis, vineri, fotografii şi înregistrări video care arată că pe câmpul de lângă cartierul de romi este plin de gunoaie, deşi un container uriaş a fost amplasat în zonă, tocmai pentru ca oamenii să arunce în el deşeurile.

Reclamații fără rezultat

Fie pentru că recipientul n-a fost golit, fie pentru că sătenii n-au putut renunţa la prostul obicei, gunoaiele se întind în continuare pe jos, pe o suprafaţă vastă. „Le-a mai şi purtat vântul până în sat”, spune reclamantul.

Localnicii din Rontău au reclamat problema gunoaielor din zonă de nenumărate ori în ultimii doi ani, dar fără ca autorităţile să ia măsuri.

Acum, colac peste pupăză, la baza panoului care promovează proiectul de extindere a sistemului de canalizare din Rontău, finanţat de Ministerul Dezvoltării, au fost abandonate bucăţi uriaşe de betoane, ţevi, pietre şi alte molozuri rămase în urma lucrărilor. Semn că nici Primăria nu dă prea multă importanţă curăţeniei...

Gunoaiele, o problemă în comună

Probleme cu gunoaiele rămase în urma lucrărilor de canalizare au fost reclamate şi în Băile 1 Mai.

Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit, pe un teren de 16.000 mp, proprietate privată, aflat în mijlocul staţiunii, au fost abandonate molozuri rămase în urma renovării Ştrandului Venus, din 2019, dar şi pământ excavat în ultimele luni, cu prilejul lucrărilor de introducere a reţelelor de apă şi canalizare. Din pricina abandonării ilegale de deşeuri, terenul a crescut în înălţime cu circa 3-4 metri.

Garda de Mediu Bihor a dispus proprietarilor terenului să-l readucă la forma iniţială, până cel târziu pe 26 martie.