Dezvoltatorul orădean Prima Development Group pregătește o nouă investiție de amploare în Capitală. Grupul patronat de omul de afaceri Ștefan Kopany a semnat documentele pentru achiziţia unui teren cu suprafaţa de peste 6 hectare, pe care urmează să ridice un complex rezidențial cu 2.000 de apartamente, estimat la 260 de milioane de euro.

Potrivit zf.ro, terenul în cauză se află pe Şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti din București, fiind aflat în portofoliul dezvoltatorului imobiliar austriac Immofinanz.

Prima mai deţine în zonă și un teren de 5 hectare și „intenţionează ca pe aceste două terenuri să construiască un ansamblu rezidenţial cu peste 2.000 de apartamente şi deschidere directă la lacul Griviţa”.

„Valoarea brută de dezvoltare pentru proiectul realizat pe cele două terenuri deţinute de Prima Development Group se ridică la 260 de milioane de euro”, notează Ziarul Financiar.

Adrian Stoichină, co-CEO Prima Development Group, a precizat că noul proiect este unul „cu necesar foarte redus de energie, cu impact minim asupra mediului şi avantaje în ce priveşte costurile de întreţinere”.

„Apartamentele sunt gândite astfel încât să ofere confort şi să reprezinte o investiţie inteligentă pe termen lung”, a arătat Stoichină.

Compania estimează că va începe construcţia anul viitor. Ansamblul se va numi Alizee by the Lake Prima Development Group, iar dezvoltatorul orădean ar avea în plan să organizeze un concurs de arhitectură în ce-l privește.

Sursa citată amintește că în Oradea, cartierele Prima însumează 4.000 de apartamente, investițiile în imobile ridicându-se la o valoare totală cumulată de peste 280 de milioane de euro. Și în Bucureşti compania a dezvoltat cartiere precum Core Timpuri Noi şi ansamblul rezidenţial tip boutique Boemia Apartments.

„În acest moment, Prima Development are în lucru, în Capitală, 3.000 de apartamente aflate în diverse stadii de autorizare, o investiţie care se ridică la 200 de milioane de euro”, mai scrie Ziarul Financiar.

Pe site-ul primacasa.ro, compania patronată de Kopany se descrie ca fiind „cel mai mare dezvoltator imobiliar din municipiul Oradea, cu un istoric de referință în domeniul construcțiilor civile și edilitare și nu în ultimul rând, în piața rezidențială”.

Fiind pe piață în 2005, „echipa Prima Residence a construit primele ansambluri rezidențiale pe plan local”, se mai arată pe site.

Arena Residence, Green Residence, Prima Premium Decebal sau Urbana Residence sunt câteva dintre proiectele construite în Oradea de acest grup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!