Clubul Sportiv Basti Box Salonta va organiza, sâmbătă, a IV-a ediţie a evenimentului "Diamante şi Box", un "eveniment - spectacol cu scop caritabil destinat dezvoltării şi promovării sportului box ca disciplină, artă şi stil de viaţă", după cum anunţă organizatorii.

Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură din Salonta, începând cu ora 17, iar sumele adunate vor fi folosite pentru susţinerea pugiliştilor care activează în cadrul CS Basti Box, 27 de băieţi şi 9 fete.

"Acest spectacol accentueză legatura dintre sport şi artă, contribuind la îmbunătăţirea imaginii boxului românesc, aducându-l din nou în atenţia publicului, aşa cum a fost mereu: un balet înnăscut o eleganţă sub reflectoare! Evenimentul - spectacol caritabil este organizat pentru a susţine cariera sportivă a unor copii talentaţi, dar fără posibilităţi financiare, pentru că o mare parte dintre copiii cu talent nativ pentru sport provin din familii defavorizate din punct de vedere financiar. De altfel, clubul sportiv Basti Box acordă o deosebită atenţie acestei categorii de sportivi, suportând toate cheltuielile legate de antrenamente, deplasări, echipamente etc.", a explicat, în conferinţa de presă premergătoare evenimentului, Sebastian Silaghi, managerul clubului salontan.

Evenimentul de sâmbătă îşi propune să prezinte activitatea clubului Basti Box din ultimii 4 ani şi va fi deschis de către invitaţii speciali. Pe lângă demonstraţii de box, spectacolul va conţine şi mai multe surprize, un spectacol de magie, un show de lumini şi momente muzicale.

Momentele de magie vor fi susţinute de Eduard şi Bianca, iar dintre celelalte surprize se remarcă şi un program de colinde al Ansamblului "Floare mândră de pe Criş" din Tileagd.

"Dorim ca invitaţii noştri, campioni adevăraţi, să vorbească publicului deschis despre box, psihologia, teoria boxului, despre sacrificiile, efortul depus până să ajungă campioni, satisfacţia succesului şi ceea ce se află în spatele acestui sport, care este printre cele mai fair-play şi mai lipsite de accidentări dintre toate sporturile lumii", au mai transmis organizatorii, printr-un comunicat.

Preţul unui bilet la evenimetul de sâmbătă de la ora 17 va costa 25 lei, urmând a fi organizată şi o tombolă. Toate încasarile vor fi utilizate însă în scop social.

În ring vor urca pugilişti din România şi Ungaria, gala urmând să conţină minim 15 meciuri.

Pe de altă parte, managerul clubului salontan a anunţat şi faptul că la sfârşitul săptămânii trecute, şase pugilişti de la Basti Box au participat la Zagreb Open în Croaţia, însoţiţi de antrenorul Teodor Silaghi, dar şi de el. Pe primul loc s-au clasat Lara Nagy (categoria 50 kg), Alexandru Tonca (48 kg), Adrian Ruge (66 kg), în timp ce Szabo Fanni (46 kg), Vass Norbert (52 kg) şi Szucs Istvan (72 kg) au ocupat locul 2.

"La revenire, am primit o veste bună: vom avea o sală de box pentru antrenamente", a mai afirmat Sebastian Silaghi.