Dacă la nivelul Consiliului Judeţean USL a cooptat, în cele din urmă, un vicepreşedinte de la UDMR în persoana lui Alexandru Kiss, în schimb la nivel local există încă neînţelegeri în câteva oraşe şi comune cu privire la desemnarea prin votul consilierilor a celor care vor fi viceprimari.

Potrivit unei situaţii centralizate de Prefectura Bihor, au fost constituite Consiliile Locale în toate cele 101 unităţi administrativ-teritoriale, dar încă urmează să fie aleşi viceprimarii în 11 oraşe şi comune.

În şapte cazuri, primarii localităţilor şi majoritatea din Consiliile Locale aparţin UDMR: Marghita, Abrămuţ, Ciuhoi, Chişlaz, Diosig, Roşiori şi Săcuieni. În toate aceste unităţi, postul de viceprimar ar urma să revină unor reprezentanţi ai PNL, conform tratativelor dintre liberali şi UDMR, însă liderii acestei formaţiuni sunt tentaţi să prefere o colaborare cu PSD.

În alte două comune, Sârbi şi Spinuş, primarii şi majoritatea din Consiliile Locale aparţin PSD, dar social-democraţii preferă să nu sprijine viceprimari liberali, în ciuda protocolului USL.

În fine, în comuna Tileagd, primarul şi majoritatea din Consiliul Local aparţin PNL, dar liberalii se codesc să voteze un viceprimar de la PSD.

Pe de altă parte, Prefectura Bihor a centralizat şi situaţia validării consilierilor judeţeni şi locali, document din care reiese că, pe lângă invalidarea PDL-istului Călin Mocan în funcţia de consilier judeţean (pentru nerespectarea condiţiilor legale la depunerea candidaturii), au mai fost invalidaţi alţi 39 de aleşi din totalul de 1.260 de consilieri rezultaţi în urma votului din 10 iunie. Cei 39 au fost înlocuiţi de partidele lor cu alţi candidaţi de pe listele depuse la birourile electorale de circumscripţie.