Începând din 19 septembrie, persoanele fizice vor putea achita obligaţiile bugetare cu card bancar la unităţile la unităţile teritoriale de trezorerie dotate cu POS-uri din Oradea Aleşd, Beiuş, Marghita şi Salonta.  

Potrivit purtătorului de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor, Vasile Farc, obligaţiile fiscale cele prevăzute de OMFP nr. 943/2016, şi anume impozite pe veniturile din activităţi independente, pe salarii (sau asimilate salariilor), cedarea folosinţei bunurilor (chirii) sau pe diverse tipuri de investiţii.

Totodată, se pot plăti cu cardul impozitele pe venituri din pensii realizate în străinătate, din premii şi din jocuri de noroc, pe câştigurile din transferul aurului financiar, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, pe veniturile din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, dar şi cele aferente regularizărilor.

Contribuabilii vor putea achita cu cardul amenzi, penalităţi şi diverse taxe, cum ar fi cele de eliberare a autorizaţiilor aferente utilizării de arme letale ori cele de eliberare a permiselor de pescuit, paşaport simplu electronic.