Un număr de 18 judecători au solicitat să fie transferaţi la instanţe din judeţul Bihor, însă doar patru au primit acceptul Consiliului Superior al Magistraturii.

Consiliul Superior al Magistraturii a făcut publică miercuri lista judecătorilor care au solicitat să fie transferaţi în sesiunea martie - mai 2024.

Pentru instanţele din Bihor au optat 18 magistraţi, dar numai patru au primit acceptul. Este vorba despre fostul preşedinte al Tribunalului Bihor, Constantin Manoliu, care ceruse de-a lungul anilor în mai multe rânduri să fie mutat, dar fără succes, judecătorii Florin Chichineşdi şi Carmen Miron de la Secţia civilă a Judecătoriei Oradea, care vor activa la Tribunalul Bihor, şi judecătorul Alin Constantinescu de la Judecătoria Salonta, care s-a transferat la Judecătoria Oradea.

Potrivit legii, transferul judecătorilor și procurorilor de la o instanță la altă instanță sau de la un parchet la alt parchet, inclusiv la și de la instanțele și parchetele militare ori la o instituție publică se aprobă de secția corespunzătoare a CSM, cu avizul motivat al președintelui instanței sau al conducătorului parchetului de unde se transferă și unde se transferă.

Totodată, CSM solicită şi punctul de vedere al președinților curților de apel sau al procurorilor generali ai parchetelor de pe lângă curțile de apel în circumscripția cărora se află instanța sau parchetul de unde se transferă și unde se transferă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!