Infracționalitatea în domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase a crescut cu 6% în primul semestru al acestui an, fiind confiscate 46 de arme, din care două deținute ilegal, potrivit unei evaluări a activității Poliției Bihor prezentate de șeful Inspectoratului Județean, chestorul Alin Haniș, într-o conferință de presă pe care a susținut-o marți.

Șeful IPJ Bihor a făcut public că în primele șase luni ale anului au fost constatate 51 astfel de fapte, față de 48 în aceeași perioadă a anului trecut, iar polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au constatat 84 de infracțiuni, dispunând măsuri preventive față de 6 persoane.

În urma a 131 acțiuni și controale ale polițiștilor acestui Serviciu, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 17.000 lei.

„Totodată, au fost confiscate 46 de arme, din care 16 neletale și 30 letale, dintre acestea două fiind deținute ilegal. Deși 28 erau deținute legal, au fost folosite la comiterea unor infracțiuni, în special de braconaj”, a spus chestorul Alin Haniș.

De asemenea, a adăugat acesta, polițiștii au confiscat 1.443 elemente de muniție, 130 kilograme de carne de vânat și două autoturisme folosite la comiterea infracțiunilor de braconaj.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!