Pentru că toate lecţiile se ţin online, iar şcolile nu au nevoie de măşti şi dezinfectanţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a făcut economii.

Banii astfel strânşi, peste 600.000 de lei, îi cheltuie acum pentru achiziţia de tablete pentru elevii care nu au dispozitive cu care să participe la orele de pe internet.

"Ne-au rămas bani pe care îi aveam pentru măşti şi dezinfectanţi, am primit acordul să-i folosim pentru achiziţia de tablete", a declarat inspectorul şcolar general, Virgil Blage, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Instituţia a pus la bătaie 636.000 de lei, pentru cumpărarea a 623 de tablete, ceea ce înseamnă un preţ de maximum 1.020 de lei pe dispozitiv. Procedura de achiziţie este în derulare.

Luna trecută, IŞJ Bihor a recepţionat 5.670 de tablete, cumpărate de Ministerul Educaţiei pentru elevii din judeţ. Acestea au fost distribuite cu prioritate pentru şcolarii din clasele a VIII-a şi a XII-a, care vor susţine în vară examenele naţionale.

Estimările Inspectoratului Şcolar arată că în Bihor mai sunt circa 4.000 de elevi care nu au tablete sau laptopuri cu care să intre la orele online.