Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a primit de la Ministerul Educaţiei 5.670 de tablete, cumpărate pentru elevii care nu au dispozitive cu care să intre la orele online.

"Am recepţionat azi 5.670 de tablete, achiziţionate de Minister, şi urmează să le distribuim în unităţile de învăţământ. Prioritari sunt elevii din clasele de-a VIII-a şi a XII-a, apoi elevii de gimnaziu", a declarat inspectorul şcolar general, Virgil Blage, joi, pentru BIHOREANUL.

Potrivit acestuia, necesarul de tablete printre elevii bihoreni este mai mare. "Pe lângă cele aproximativ 2.300 – 2.500 de dispozitive pe care le va cumpăra Primăria Oradea, mai avem nevoie în Bihor de aproximativ 4.000 – 5.000 de tablete. Urmează să reactualizăm necesarul", a precizat şeful IŞJ Bihor.

O parte din aceste tablete ar putea fi cumpărate de Inspectorat sau de şcoli, din economiile făcute odată cu mutarea orelor în online, când unităţile de învăţământ nu au mai avut nevoie de măşti şi dezinfectanţi.

Primăria Oradea a anunţat intenţia de a cumpăra circa 150 de tablete pentru fiecare unitate de învăţământ din oraş, printr-un proiect pe fonduri europene, în valoare de 5 milioane de euro.