Orădenii şi toţi consumatorii deserviţi de Compania de Apă Oradea în cadrul proiectului Aparegio vor plăti mai mult pentru apă începând din 1 iulie. Consiliul Local a aprobat joi majorarea preţului pentru metrul cub de apă cu 5,6%. Astfel, începând de luna viitoare, consumatorii vor plăti pentru metrul cub de apă 3,92 lei, faţă de 3,77 lei, cât plătesc în prezent.

La fel, au fost majorate cu 13,8% tarifele pentru serviciul canalizare - epurare şi cu 2,4% tarifele pentru canalizarea pluvială. Astfel, bihorenii urmează să plătească 1,81 lei pentru metrul cub de apă epurată şi canalizare, respectiv 0,51 lei pe metrul cub de apă de ploaie.

Potrivit contractului de împrumut încheiat cu BERD în 2004, CAO este obligată să îşi actualizeze tarifele de două ori pe an cu rata inflaţiei. Noile preţuri au rezultat ca urmare a aplicării indicelui preţurilor de consum de 102,48% aferent perioadei noiembrie 2012 - aprilie 2013.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, la propunerea conducerii CAO, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico - economici pentru lucrările de introducere şi extindere a reţelelor de apă, canalizare menajeră şi canalizare pluvială din Piaţa Cetate. Investiţia este estimată la 3 milioane lei şi va trebui finalizată în două luni.

În acest interval câştigătorul licitaţiei de atribuire a lucrărilor va trebui să realizeze circa 500 de metri liniari de reţea de apă şi reţea de canal menajer şi aproape 700 metri liniari de canalizare pluvială.

Tot la propunerea CAO, consilierii locali au aprobat şi indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de extindere cu 200 metri a reţelei de canalizare menajară a străzii Gheorghe Ciuhandru, în prezent necanalizată. Lucrările vor afecta porţiunea de arteră delimitată de străzile Bunyitai Vincze şi Episcop Ioan Alexi.

Potrivit estimărilor proiectanţilor, costurile lucrărilor se ridică la circa 118.000 lei, cu TVA inclus, iar acestea vor trebui finalizate în patru luni.