Amenajarea viitorului coridor verde din strada Barcăului din Oradea va costa 7,7 milioane lei. Reprezentanţii municipalităţii orădene au semnat contractul de execuţie a lucrărilor cu firmele Construcţii Bihor şi Edildrum Construct.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, cele două firme vor avea la dispoziţie două luni pentru finalizarea proiectării lucrărilor şi încă şapte luni pentru execuţia efectivă.

Finanţate din fonduri europene, lucrările vor începe în cursul lunii mai, după eliberarea autorizaţiei de construire şi emiterea de către municipalitate a ordinului de începere, pe baza proiectului tehnic.

"Dorim înfiinţarea în acest perimetru a unui parc public atractiv, dotat cu terenuri de sport, spaţii de joacă, alei pietonale, foişoare destinate atât locuitorilor zonei, cât şi celor aflaţi în trecere. Lucrările de execuţie vor începe în cursul lunii mai", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Amenajat pe amplasamentul unor foste depozite, într-o zonă aflată în degradare, noul coridor verde este gândit ca o zonă de relaxare şi petrecere a timpului liber pentru locuitorii cartierului Ioşia.

În paralel cu execuţia parcului, municipalitatea va amenaja în jurul acesteia o pistă pentru alergare, pe care o va finanţa din fonduri proprii.