PPDD-iştii bihoreni o ţin din scandal în scandal, iar mai nou îşi pun şefi în cadrul unor reuniuni desfăşurate în restaurante, pentru a-i înlocui pe şefii numiţi, fără ştirea lor, de către conducerea de la Bucureşti.
Politică de Colors
Din 70 de preşedinţi de organizaţii locale, câte are PPDD în Bihor, 40 s-au adunat duminică, în jurul orei 15.00, la localul Colors din Oradea, pentru a-şi alege o conducere. Iniţiativa i-a aparţinut primarului comunei Popeşti, singul edil PPDD-ist din judeţ, după ce acesta a aflat, săptămâna trecută, că şefii de la Centru au numit-o ca preşedinte interimar, fără să-i consulte şi fără să le comunice decizia, pe nimeni alta decât Alina Popa, iubita fostului preşedinte interimar Ioan Lascău, condamnat la închisoare în 2013, şi extrădat din SUA, unde se ascunsese, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.
"Cei de la Centru au numit-o pe amanta lui Lascău fără să ne întrebe şi, apoi fără să ne spună, iar noi am aflat abia în 8 martie că Alina Popa este pusă preşedinte interimar. Noi am aflat abia pe 8 martie că Alina Popa plecase la Bucureşti ca să fie numită şi că s-a întors de acolo şi cu numirea ca preşedintă, şi candidată pentru alegerile europarlamentare. Asta e o încălcare clară a statutului partidului şi arată că nu se ţine cont de membrii organizaţiilor", a declarat pentru BIHOREANUL Dorin Curtean.
Potrivit acestuia, cei 40 de şefi de organizaţii locale au ales duminică un Birou Judeţean interimar, format din 41 de persoane, preşedinte interimar devenind în acest fel Curtean, prim-vicepreşedinte Titi Zoltan (din Diosig), iar secretar general Alexandru Tirla. De asemenea, din acest organism de conducere provizorie, care va funcţiona până la organizarea unor alegeri statutare, mai fac parte 15 vicepreşedinţi şi alţi 19 membri.
Filială "interimară"
PPDD Bihor o ţine încă de la înfiinţare din scandal în scandal. Organizaţia judeţeană a fost înfiinţată încă din 2011, de către o muncitoare, care în 2012 a fost înlăturată pentru a fi numit, în locul ei, de la Bucureşti, fostul şef al Finanţelor bihorene, Ioan Lascău, devenit ulterior consilier judeţean împreună cu iubita sa, Alina Popa.
În 2013, însă, Lascău a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pentru fapte de corupţie, astfel că a fugit în SUA înainte de a fi încarcerat. Totuşi, el a fost găsit de FBI şi extrădat în România, unde în luna ianuarie a acestui an s-a ales cu încă o condamnare la închisoare, de 7 ani, tot pentru fapte de corupţie, sentinţa nefiind încă definitivă.
Cert e că imediat după fuga lui Lascău, şef peste PPDD Bihor a fost numit, de la Bucureşti, singurul deputat al organizaţiei, Ioan Hulea (intrat în Parlament la a treia redistribuire), dar acesta a fugit, acum două luni, la PSD.
În locul lui, filiala a fost condusă, fără nicio numire, de fostul vicepreşedinte al PDL Bihor Vasile Petruţ, cel care, de altfel, a ajuns consilier judeţean în locul lui Hulea imediat după ce acesta şi-a luat mandatul de parlamentar.
Pe 8 martie, consiliera judeţeană Alina Popa şi-a înştiinţat colegii din PPDD Bihor că a fost numită ea, ca preşedinte interimar, în locul lui Hulea, fapt ce a determinat "răscoala de la Colors" organizată de primarul din Popeşti.
"Curtean ştie numai cu mitinguri"
Contactată de BIHOREANUL, Alina Popa afirmă că se consideră în continuare preşedintele interimar al PPDD Bihor, că va candida la alegerile europarlamentare, şi că "poporul" pepededist trebuie să sprijine deciziile lui Dan Diaconescu, nu "loviturile de partid" organizate de primarul din Popeşti, cu ajutorul unor persoane despre care a dat de înţeles că le şi plăteşte în acest scop.
"Domnul Curtean nu ştie decât să facă mitinguri. Săptămâna trecută a făcut miting în Popeşti (n.r. - împotriva şefei Centrului de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi, Lavinia Ştef), acuma face miting în partid. Eu mă consider preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, şi sunt şi candidat la europarlamentare prin decizia conducerii centrale, şi îl sprijin pe domnul Dan Diaconescu aşa cum cred că ar trebui să facă toţi colegii de partid, nu să participe la tot felul de acţiuni pe bani", a spus Alina Popa, făcând aluzie la capacitatea financiară a primarului din Popeşti, patron al unei firme prospere, de a câştiga adepţi prin forţa de convingere a banilor de care dispune.