Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au calificat în finala ediţiei 2020-2021 a Ligii Naţionale, după ce luni seară s-au impus la Piteşti, şi-n cel de-al treilea joc al semifinalei cu BCM U FC Argeş, scor 81-78.

Antrenorul Cristian Achim a început partida cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic şi Valeika. După ce gazdele au marcat primele puncte, jucătorii CSM-ului au reacţionat rapid şi s-au instalat la conducere, Tudor Fometescu remarcându-se în principal. După zece minute de joc, "leii roşii" conduceau cu zece puncte, scor 21-11.

În sfertul secund situaţia s-a schimbat, jocul formaţiei bihorene a devenit modest, cu probleme atât în apărare, cât şi-n atac. Pe acest fond, piteştenii s-au apropiat pe tabelă, dar nu au putut trece în avantaj, pentru ca Aaron Broussard să stabilească scorul la jumătatea partidei, 34-31 în favoarea CSM-ului.

Totuşi, în debutul secvenţei a treia, echipa piteşteană a reuşit să preia conducerea, în timp ce Arturas Valeika a ajuns la cea de-a treia greşeală personală. Mai mult, BCM U FC Argeş a reuşit să se desprindă la cinci puncte, scor 42-37. După un time-out însă orădenii au revenit mult mai motivaţi şi au reuşit un parţial de 11-2, trecând din nou la conducere. Garlon Green şi Stephen Holt au marcat puncte importante, iar în ultima pauză "roş-albaştrii" se aflau în avantaj cu şapte puncte, scor 58-51.

Decisivă, ultima secvenţă a fost foarte disputată. Gazdele au reuşit să înscrie de mai multe ori de la distanţă, iar Valeika a fost sancţionat şi cu cea de-a patra greşeală persoanlă, după doar trei minute din sfertul IV. Bihorenii au reacţionat însă, desprinzându-se din nou pe tabelă. Deşi gazdele au făcut tot posibilul să revină, elevii antrenorului Cristian Achim au gestionat bine finalul de joc, iar ultima sirenă a consfiinţit scorul 81-78 în favoarea trupei bihorene, care a făcut astfel 3-0 la general şi s-a calificat deja pentru ultimul act, fără să trebuiască să mai dispute meciurile cu numerele 4 şi 5.

Cel mai eficace jucător al orădenilor a fost în partida de luni Aaron Broussard, cu 16 puncte, în timp ce Dragan Zekovic a înscris 13 puncte, Giordan Watson 12, iar Stephen Holt 11 puncte.

De la piteşteni, Tony Bishop a fost din nou principalul marcator, cu 21 de puncte.