Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au raportat miercuri dimineaţă 264 noi infectări cu SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore, după ce în ultimele trei zile numărul acestora a fost mai mic de 200, astfel că bilanţul îmbolnăvirilor înregistrate în judeţ a ajuns la 13.093 de la începutul pandemiei şi până în prezent.

De asemenea, miercuri au fost raportate şi 10 noi decese, bilanţul la acest capitol trecând de 350 de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Din 58 comune şi oraşe

Bihorenii recent diagnosticaţi sunt din Oradea (122), Sârbi, Rieni, Paleu, Sântandrei, Vârciorog, Săcueni, Sânmartin, Săcădat, Câmpani, Vadu Crişului, Tulca, Tinca, Cociuba Mare, Gepiu, Cetariu, Biharia, Olcea, Balc, Oşorhei, Bulz, Husasău de Tinca, Sâmbăta, Valea lui Mihai, Marghita, Suplacu de Barcău, Borş, Şimian, Tăuteu, Curtuişeni, Abram, Chişlaz, Nucet, Pomezeu, Hidişelu de Sus, Sălacea, Tarcea, Abrămuţ, Auşeu, Nojorid, Şinteu, Uileacu de Beiuş, Salonta, Batăr, Mădăras, Vaşcău, Ştei, Criştioru de Jos, Aleşd, Ineu, Pocola, Drăgăneşti, Lăzăreni, Beiuş, Căpâlna, Căbeşti, Dobreşti, Lugaşu de Jos şi Roşiori.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, din cele 264 persoane recent confirmate cu Covid, 14 sunt cadre medico-sanitare: 7 de la Spitalul Judeţean, 6 de la Spitalul Municipal din Oradea şi una de la spitalul din Marghita.

353 decese până acum

Autorităţile au anunţat miercuri dimineaţă un bilanţ de 353 decese, fapt care înseamnă că în ultimele 24 de ore au fost declaraţi decedaţi din cauza infecţiei încă 10 pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea.

În acelaşi interval de timp, numărul vindecărilor a crescut la 9.373, astfel că în judeţ sunt încă 318 persoane vindecate.

În secţiile Spitalului Municipal din Oradea erau internate marţi dimineaţă 473 persoane, dintre care 44 în compartimentele ATI ale acestei unităţi şi în secţia de profil a spitalului privat Pelican.

În judeţ numărul cazurilor active a coborât la 3.049.

Amenzi mici

Echipele mixte de poliţişti şi jandarmi din Bihor au executat şi în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus, iar acolo unde s-a impus au luat măsuri de sancţionare pentru încălcarea legislaţiei în vigoare.

Poliţiştii şi jandarmii au verificat 3.236 persoane aflate în carantină şi 2.299 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în vigoare, fiind verificate 120 societăţi comerciale şi 246 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 241 sancţiuni contravenţionale, dintre care 95 cu avertisment scris şi 146 cu amenzi în valoare de 73.250 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei.

În aceste misiuni au fost implicaţi 262 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, precum şi 46 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, dintre care 12 în patrule mixte, aplicând 19 sancţiuni contravenţionale: 16 cu avertisment scris şi 3 cu amenzi în valoare de 1.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Alţi 6 jandarmi, în patrule mixte cu poliţişti, au asigurat paza permanentă în cele două localităţi carantinate, Câmpani şi Fânaţe.

La rândul lor, echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" Bihor (ISU BH) au efectuat 103 acţiuni de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, în localităţile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat. De asemenea, ISU Bihor asigură în permanenţă suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI). În misiunile menţionate au fost implicate 42 de cadre ale ISU "Crişana".