Handbaliştii de la CSM Oradea au remizat în jocul pe care l-au susţinut joi seara la Arena Antonio Alexe, în faţa celor de la CSM Reşiţa, cu scorul de 32-32.

Partida, care s-a desfăşurat în cadrul etapei a 11-a a play-off-ului Diviziei A, a fost foarte disputată, cu echipa reşiţeană aflată mai mult la conducere. De altfel, orădenii au obţinut rezultatul de egalitate, după ce au marcat ultimul gol cu două secunde înainte de final.

Aşa cum s-a întâmplat şi în partidele precedente din acest sezon cu reşiţenii, elevii antrenorului Cosmin Liberţ au avut dificultăţi şi în disputa de joi. Echipa oaspete a condus pe întreaga durată a primei reprize, pentru a intra în avantaj în pauză cu două goluri.

Repriza a doua a început foarte bine pentru roş-albaştri, care după doar trei minute au trecut în avantaj. Au condus de mai multe ori şi la două goluri, dar reşiţenii au egalat de fiecare dată, iar pe final au trecut din nou ei la conducere.

Scorul a fost 30-32 cu un minut şi jumătate înainte de final, dar gazdele au reuşit să înscrie de două ori, ultima dată când mai erau doar două secunde din joc, prin Szasz Csongor, iar meciul s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 32-32.

Este un singur punct câştigat de orădeni, care, cel puţin până la jocul de vineri al celor de la CSM Făgăraş cu CSM Odorhei, urcă pe locul 3 al clasamentului, cu şanse reale de a prinde barajul de promovare.

După partidă, antrenorul Cosmin Liberţ a fost însă nemulţumit de prestaţia elevilor săi, care după acest semieşec şi-au diminuat considerabil şansele de a mai prinde locul 2, cel care asigură promovarea în mod direct.

"Din păcate, jucătorii noştri au tratat meciul oarecum ca unul de vacanţă, gândindu-se că cei de la Reşiţa vor veni aici şi vor ceda uşor. Nu e normal ca acasă să iei 32 de goluri într-un joc în care îţi doreşti să câştigi, ca să îţi asiguri minim locul la baraj. Se pare însă că în acest sezon echipa din Reşiţa a fost naşa noastră. Prin acea înfrângere de la Reşiţa, ei ne-au scos şi din cărţile pentru locul 2, tot ei ne dau acum de muncă pentru a obţine un loc de baraj, dar să nu uităm faptul că Reşiţa are în componenţă patru – cinci jucători cu experienţă, care au jucat în prima ligă", a spus Cosmin Liberţ.

În partida de joi seara, Alexandru Farcaş a fost principalul marcator al bihorenilor, cu 9 goluri, în timp ce Szasz Csongor, Denis Kirsch şi Ciprian Aungurenci au marcat câte 5 goluri, Emilian Turcu a reuşit şi el 4 goluri, Viorel Boşca a înscris de 3 ori, iar portarul Radu Turturică şi-a adus şi el contribuţia cu 1 gol, pe lângă paradele pe care le-a avut.

De la echipa reşiţeană, cel mai eficace a fost Mircea-Marian Negru, cu 9 goluri.

După acest joc, CSM Oradea are 14 puncte din zece partide disputate şi ocupă locul 3.

În următoarea etapă, roş-albaştrii vor avea liber, pentru ca în penultima rundă CSM Oradea să evolueze la Făgăraş, pe data de 11 mai, iar în ultimul duel să întâlnească acasă echipa de pe locul 2, CSM Alexandria, la 18 mai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!