Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, încearcă să repare "erorile de comunicare" ale partidului său prin luări de poziţie cu frecvenţă zilnică, de la o zi la alta.

"Poză" demascatoare

Vineri, Mang a apărut în conferinţă de presă la sediul PSD Bihor, alături de deputatul bihorean Ioan Roman şi de senatorul de Bucureşti Nicolae Şerban, pentru a "dezvălui" că orădenii care au protestat cu o zi înainte în Parcul Traian, la câţiva metri de biroul său de la parterul clădirii în care funcţionează Consiliul Judeţean şi Prefectura, ar fi fost mobilizaţi de PNL, ba chiar obligaţi de Bolojan.

Ce probe are Mang? "Poza unui SMS", după cum chiar el s-a exprimat, pe care ar fi primit-o de la "un prieten", şi al cărui mesaj l-a citit jurnaliştilor: "Zice aşa: "Ciao, ce faci? Acum or venit la noi la lucru să mergem la protest la ora 16.30, şi or zis să nu spunem că ne-o trimis primarul, dar se va face prezenţa cine merge, cine nu, mai bine zis ne obligă să mergem". Am încheiat citat", a "lecturat" preşedintele PSD Bihor.

Acesta a mai comentat, referitor la protestul desfăşurat joi în Parcul Traian de sindicaliştii afiliaţi la Blocul Naţional Sindical, spunând că "am crezut că este o întâmplare că BNS-ul a făcut protestul cu pelerine galbene", şi sugerând că SMS-ul a cărui "poză" o deţine ar dovedi, împreună cu "vestimentaţia" protestatarilor, legătura între aceştia şi edilul Oradiei, care este şi preşedintele PNL Bihor.

În realitate, purtătorii pelerinelor galbene erau nu angajaţi ai Primăriei Oradea, ci ai unei companii de petrol din Suplacu de Barcău.

Probleme de comunicare

Mang a prezentat "dezvăluirea" după ce un jurnalist l-a întrebat pe senatorul Şerban Nicolae "ce mai puteţi face pentru a explica oamenilor că nu pierd nimic?", iar acesta a răspuns că "nu s-a explicat suficient de clar că aceste măsuri (n.r. – schimbarea Codului Fiscal prin transferarea de la patroni la angajaţi a contribuţiilor sociale) sunt generate de marile întârzieri, de marile pierderi la bugetul de stat, datorate procedurilor greoaie de încasare".

De altfel, şi Mang a reiterat ce a mai spus şi cu o zi înainte pe aceeaşi temă, afirmând că transferul către angajat a contribuţiilor este o măsură de "disciplinare fiscală" a companiilor care nu plăteau aceste contribuţii, fără a se fi urmărit neapărat creşterea salariilor.