Pentru rezultatele bune pe care le-a obţinut în acest an, Asociaţia Simona Kadas, deţinută de atleta orădeană cu acelaşi nume, a decis să-l premieze în preajma sărbătorilor de iarnă pe atletul Laviniu Chiş.

Antrenat de pofesorul Robert Olah, Laviniu Chiş a fost în acest an campion naţional la semimaraton juniori I, campion naţional la juniori I, în proba de 1500 m şi tot campion naţional la juniori I, la 5000 m.

De asemenea, Laviniu a mai ocupat locul II la Campionatul Naţional de sala pentru juniori I, în proba de 3000 m, la Campionatul Naţional de cros juniori I şi la Campionatul Balcanic de cros juniori pe echipe, locul III la Campionatul Naţional de sală pentru juniori I, la 1500 m şi un loc VII la Campionatul Balcanic de cros pentru juniori, la 6 km individual.

Tot în acest an, sportivul orădean a participat şi la Campionatul European de cros, fiind component al lotului naţional.

Astfel, de Crăciun Simona Kadas şi soţul ei, antrenorul Kadas Karoly, i-a oferit lui Laviniu un sprijin material de 1,500 de lei, în speranţa că această sumă îl va ajuta pe Laviniu Chiş să continue rezultatele pozitive la competiţiile care urmează şi că va reuşi să îndeplinească baremul de calificare la CM de juniori, care va avea loc în luna iulie, la Bygdoszcz (Polonia).

"Este un gest din partea mea, având în vedere că este şi colegul şi prietenul meu. Laviniu a mers foarte bine anul acesta, avem speranţe în el şi cred că un mic ajutor nu-i strică, având în vedere indemnizaţia mică pe care o ea în fiecare lună, care este de doar 392 de lei. Este tânăr şi are nevoie", a declarat Simona Kadas.