Nu vă mai chinuiţi să căraţi flori şi coroane pentru Ziua Morţilor pe tramvaie şi autobuz din cartiere în capătul oraşului, la cimitirul municipal. Administraţia Domeniului Public pune la dispoziţia producătorilor de flori amplasamente pentru desfacere la cele două intrări în cimitirul Rulikowski - dinspre strada Universităţii şi cartierul Europa.

Măsura a fost luată la cererea Asociaţiei Firmelor Bihorene. "Producătorii de flori s-au plâns asociaţiei că ADP a scos la licitaţie doar câteva amplasamente pentru vânzarea de flori în pieţele orădene şi riscă să rămână cu marfa pe cap. În plus, orădenii ar trebui să le care pe mijloacele de transport în comun până la cimitir. Din acest motiv am cerut ADP să le pună la dispoziţie locuri pentru vânzare la cele două intrări în cimitir", a declarat Radu Silaghi, directorul AFB.

Potrivit directorului, măsura este avantajoasă atât pentru ADP care încasează bani pe amplasamentele închiriate, cât şi florarilor care vor putea desface o marfă altfel perisabilă, respectiv orădenilor care, cumpărând direct de la producători, vor beneficia de preţuri mai mici.