Toate locurile pe scaune ocupate, plus cele în picioare de pe marginea sălii şi treptele de la intrarea în Casa de Cultură a Sindicatelor au fost umplute de peste 1.000 de orădeni, tineri în proporţie covârşitoare, care au participat miercuri seară la concertul Direcţia 5 de către USL Oradea.

La ora 20, pe scenă au urcat primarul Oradiei, Ilie Bolojan, însoţit de trei dintre candidaţii USL Oradea - Florian Bodog (colegiul 4 Senat), Florica Cherecheş (colegiul 9 Camera Deputaţilor) şi Ioan Cupşa (colegiul 8 Camera Deputaţilor).

În mai puţin de două minute, primarul le-a mulţumit băieţilor de la Direcţia 5 pentru acceptarea invitaţiei şi orădenilor pentru că au venit în număr atât de mare, după care i-a prezentat pe scurt pe cei trei candidaţi şi le-a explicat celor prezenţi că "avem nevoie de ei în Parlamentul României pentru a da legi bune şi pentru a sprijini proiectele de dezvoltare a municipiului Oradea".

La finalul speech-ului, Bolojan, Bodog, Cherecheş şi Cupşa au luat loc în primele rânduri pentru a urmări o parte a concertului ce avea să se încheie după o oră şi jumătate.

Atmosfera creată de trupă şi de orădeni a fost rapid încălzită, încă de la a treia piesă interpretată publicul ridicându-se în picioare, aplaudând şi fredonând refrenele celor mai cunoscute hit-uri Direcţia 5: "Ai un loc", "Ce mai faci", "Povestea noastră", "îţi mulţumesc", "O fată ca ea", "Am nevoie de tine", "Dacă-ai şti", "Şi ce dacă".

La un moment dat, Bodog a surprins pe toată lumea, invitând la dans o tânără din public, care i-a acceptat gestul, iar la final - fără a transmite vreun mesaj electoral - băieţii de la Direcţia 5 i-au mulţumit primarului Ilie Bolojan pentru primire, precum şi publicului pentru atmosfera creată în timpul spectacolului, spunând că le-a făcut plăcere să revină la Oradea.