Ţintele campaniei de vaccinare antigripală sunt persoanele a căror vârstă depăşeşte 65 de ani, precum şi bolnavii cronici cu afecţiuni pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, neurologice, hepatice şi astm.

Potrivit unui comunicat al DSP Bihor, campania de vaccinare este gratuită şi va începe din 28 octombrie prin informarea medicilor de familie, care sunt aşteptaţi să-şi ridice dozele de vaccin alocate în perioada 2-5 noiembrie, de la sediul instituţiei, ori de la sediile DSP din Marghita şi Beiuş, în funcţie de arondarea teritorială.

Persoanele care aparţin celor două grupe de risc (bolnavi cronici şi vârstnici trecuţi de 65 ani), programate la vaccinare în prima etapă, sunt invitate să se prezinte la medicii de familie începând cu data de 8 noiembrie.

Restul grupelor de populaţie cu risc crescut de îmbolnăvire (gravidele, personalul medico-sanitar şi persoanele internate în instituţii de ocrotire socială, adulţi şi copii) vor fi vaccinate după primirea de către DSP Bihor a următoarelor tranşe de vaccin.