Judeţul Bihor va primi 5.600 doze de vaccin antigripal din cele 500.000 doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii pentru următoarea perioadă rece, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică.

Conform unui comunicat dat publicităţii joi de către DSP, 5.400 doze vor fi pentru "civili", iar 200 doze pentru structurile locale ale Direcţiei Medicale a Ministerului Afacerilor Interne din judeţ.

Date fiind recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vor avea prioritate la vaccinarea antigripală persoanele cu afecţiuni medicale cronice de diverse tipuri (pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, cu diabet zaharat, obezitate, astm şi HIV-SIDA), gravidele, medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar din spitale, policlinici şi instituţiile de ocrotire, rezidenţii acestora (copiii din centrele de plasament şi bătrânii din aziluri) şi, în fine, persoanele în vârstă de cel puţin 65 de ani.

"Demararea campaniei de vaccinare antigripală va avea loc începând din data de 15 octombrie 2015. În perioada următoare, DSP Bihor va asigura transportul dozelor de la sediul Companiei Naţionale Unifarm SA Bucureşti la sediul propriu, iar ulterior repartizarea dozelor către medicii vaccinatori în vederea vaccinării populaţiei eligibile", se arată în comunicatul Direcţiei de Sănătate Publică.