Conducerea DSP Bihor a anunţat, printr-un comunicat dat publicităţii sub semnătura directorului Daniela Rahotă, calendarul campaniilor şcolare de vaccinare în anul de învăţământ 2013-2014.

Potrivit acestuia, primul vaccin care va fi administrat este cel antirujeolic, antirubeolic şi antiurlian (RRO), pentru copiii din clasele I, în perioada 7-18 octombrie 2013.

În luna noiembrie va avea loc vaccinarea diftero-tetanică (dT) pentru elevii claselor a IX-a cărora nu le-a fost administrat acest vaccin în anii şcolari 2011-2012 şi în 2012-2013, această campanie fiind programată în perioada 4-5 noiembrie.

Copiii din clasele a II-a şi cei din clasele pregătitoare vor primi vaccin antipoliomielitic (VPI) în perioada 2-13 decembrie, iar în primăvara anului viitor, în lunile aprilie şi mai, va avea loc vaccinarea diftero-tetanică (dT) a elevilor din clasele a VIII-a.

În toate unităţile şcolare, vaccinarea va fi realizată de medicii şcolari, iar pentru copiii neşcolarizaţi această sarcină revine, ca de obicei, medicilor de familie.