Criza cauzată de pandemia de coronavirus a afectat şi activitatea la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, care începând cu data de 11 martie nu a mai putut să-şi desfăşoare calendarul competiţional programat şi tot atunci a fost întreruptă activitatea la bazele sportive, taberele şcolare şi spaţiile de cazare pe care le deţine.

Totuşi, conducătorii de la DJST Bihor au profitat de această perioadă şi au făcut lucrări de reabilitare la taberele de la Şuncuiuş, Remeţi şi Bratca. Astfel, după cum a precizat pentru BIHOREANUL, directorul DJST, Petruţ Drăgan, la cele trei tabere au avut loc reparaţii şi zugrăveli, precum şi alte lucrări de igienizare. "Spre exemplu, la tabăra de la Şuncuiuş am efectuat lucrări de reparaţii la grupurile sanitare, duşuri şi baie. S-a intervenit la blocul alimentar, la sălile de mese, la bucătărie, spălătorie, unde a fost schimbat ce trebuia schimbat. Au avut loc apoi lucrări de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare", a precizat Drăgan.

Conform directorului DJST Bihor, la cele trei tabere din subordinea instituţiei de sport şi tineret din Bihor erau aşteptate şi persoane în carantină. "Încă de la început am fost avertizaţi ca să ne pregătim pentru că există posibilitatea ca şi în taberele noastre să găzduim persoane care vin din străinătate şi intră în carantină. Noi, ne-am luat toate măsurile, ne-am pregătit, dar până la urmă nu a mai fost cazul, pentru că nu au mai fost aduse la noi aceste persoane", a afirmat directorul DJST.

În ceea ce priveşte calendarul sportiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, acesta a fost afectat în aşa măsură încât, din 11 martie, când s-a oprit întreaga activitate, nu s-au mai putut desfăşura aproximativ 15 competiţii, atât din Programul P1 (sport de performanţă), cât şi din Programul P2 (sportul pentru toţi şi competiţii şcolare şi universitare).

Printre competiţiile afectate de măsurile restrictive luate de autorităţi din cauza pandemiei se numără crosul de 9 mai, de Ziua Europei, turneul de handbal Memorialul Sasz Ladislau, Săptamâna Sportului Universitare (cu întreceri de handbal, baschet, atletism, volei), turneul de fotbal de la LPS Bihorul, regionalele de înot, turneul de polo organizat împreună cu CS Crişul, precum şi concursul de tir cu arcul.

"Am avut un început foarte bun de an în acest 2020, până a venit pandemia. Acum, în funcţie de situaţie şi de măsurile luate de autorităţi, vom vedea dacă vom putea reprograma unele din competiţiile pe care nu le-am putut organiza, asta în funcţie şi de buget, sau vom relua calendarul competiţional de la competiţiile programate în perioada a doua a acestui an", a mai declarat Petruţ Drăgan, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor.