La propunerea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a dispus delegarea, pe o perioadă de 6 luni, în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Oradea a procurorului Marius Gheorghe Iancu din cadrul DNA Oradea.

Marius Gheorghe Iancu este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, promoţia 1997, are 35 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Procurorul şi-a început cariera în mai 1998, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, iar în 2002 a fost avansat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, unde a activat în cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate. Pe 1 iulie 2004, în urma unui concurs, Marius Iancu s-a transferat la DNA, Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Teritorial Satu Mare, unde a activat până în prezent.

Magistratul îl va înlocui pe procurorul Ioan Moldovan, care a fost eliberat din funcţie ca urmare a pensionării.

Potrivit Regulamentului de ordine interioară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, între atribuţiile procurorului şef al serviciului teritorial figurează: coordonarea, îndrumarea şi controlul activităţii personalului din serviciu, a activităţii de urmărire penală desfăşurate de procurori şi de ofiţerii de poliţie judiciară, confirmarea rechizitoriilor întocmite de procurorii din serviciu, efectuarea urmăririi penale în dosare ale serviciului şi participarea la şedinţele de judecată, precum şi examinarea legalităţii şi temeiniciei soluţiilor de netrimitere în judecată, etc.