Cu doi ani în urmă, BIHOREANUL a descoperit că în comuna Sârbi, medicul veterinar Gavril Buzle falsifica numărul vitelor din comună astfel încât să reiasă că a efectuat mai multe operaţiuni de vaccinare şi de tratare a unor boli decât cel prestat în realitate, corespunzător numărului real de animale existente în localitate. Sancţionat între timp de Colegiul Medicilor Veterinari şi de conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor cu rezilierea contractului, veterinarul din Sârbi a devenit un caz pornind de la care DSVSA a vrut să afle dacă este sau nu izolat.

Surpriză, săptămâna trecută, inspectorii Serviciului de Sănătate Animală din cadrul DSVSA Bihor au descoperit un caz similar şi în comuna Holod. "În evidenţele medicului din localitate, doctorul Ionel Cârlea, s-a descoperit un număr mare de animale fictive", a declarat pentru BIHOREANUL şeful DSVSA Bihor, Mircea Gelu Budău.

Directorul a adăugat că, urmare a descoperirii făcute, "am dispus sistarea plăţii deconturilor aferente activităţii acestui medic şi, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, desfăşurăm o anchetă aprofundată, care are ca scop stabilirea gradului de vinovăţie a medicului şi valoarea prejudiciului creat".

În funcţie de rezultatul anchetei, medicul veterinar din Holod urmează să răspundă administrativ sau să i se deschidă şi un dosar penal, pentru înşelăciune, abuz în serviciu şi fals.