O școală din Bihor are ca director adjunct, de vinerea trecută, o profesoară condamnată pentru... contrabandă cu țigări. După ce în urmă cu patru ani Poliția i-a făcut o percheziție la domiciliu și a găsit o cantitate mare de țigări fără acte ce urmau să fie comercializate pe piața neagră, Lörincz Matild, profesoară la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Tileagd și numită la începutul lunii trecute și directoare adjunctă la Școala gimnazială Ovidiu Drimba din Lugașu de Jos, la propunerea UDMR, a fost condamnată pe 9 iunie de către Judecătoria Aleșd la 6 luni de închisoare, cu amânarea pedepsei pe perioada controlului judiciar de 2 ani.

De văzut dacă dăscălița, aflată oricum în grevă, ca majoritatea colegilor de breaslă, va demisiona de rușine sau va trage de timp, în speranța că instanța superioară, Tribunalul Bihor o va ierta, scutind-o de pedeapsă. Că, nu-i așa?, timpul le rezolvă pe toate...

UPDATE: Își va da demisia!

Deși contactată telefonic de BIHOREANUL în ziua în care a fost condamnată, iar apoi, printr-un SMS, cu solicitarea să precizeze ce va face după primirea sentinței, profesoara Lörincz Matild a răspuns abia după închiderea ediției, afirmând ca își va prezenta demisia din funcția de directoare adjunctă a școlii gimnaziale din Lugașu de Jos. Ea a precizat că își menține „prezumția de nevinovăție”, adăugând atât că nu vrea să afecteze imaginea unității de învățământ, cât și hotărârea de a se „întoarce” când va avea posibilitatea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!