Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat în incompatibilitate pe un orădean fiindcă, în paralel cu funcţia de director financiar-contabil al Spitalului Judeţean, administra propria sa firmă de contabilitate şi verifica legalitatea financiară a unei firme de confecţii.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de ANI marţi dimineaţă, Marcel Maghiar "se află în stare de incompatibilitate, întrucât exercită simultan cu funcţia de director-financiar contabil în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi funcţiile de administrator în cadrul unei societăţi comerciale (începând cu data de 22 noiembrie 2016) şi cenzor în cadrul unei alte societăţi comerciale (începând cu data de 14 mai 2021)".

Pe de altă parte, ANI precizează că Marcel Maghiar "a mai exercitat funcţia de cenzor simultan cu funcţia de director financiar-contabil în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi în perioada 04 mai 2018 – 04 mai 2021".

Conform ANI, în acest caz au fost încălcate prevederile unui articol din Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, care arată că: "Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică", precum şi cu "exercitarea funcţiei de membru în organele de conducere, administrare şi control în societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".

Contactat de BIHOREANUL, Marcel Maghiar a admis faptele imputate de ANI, precizând că în paralel cu funcţia publică de la Spitalul Judeţean a administrat şi propria firmă de contabilitate, iar la fosta fabrică de confecţii, SC Prima Conf SRL, a îndeplinit funcţia de cenzor. "Nici nu am contestat ceea ce spune ANI, pentru că aşa a fost", a spus el.

În conformitate cu legea, Maghiar trebuia să renunţe fie la funcţia de director financiar-contabil din cadrul spitalului public, fie la cele două poziţii din firmele private, însă nu a fost cazul. "Pe 30 septembrie mi-a încetat mandatul de director financiar-contabil la Spitalul Judeţean şi am ales să nu mai lucrez decât în sectorul privat", a spus Marcel Maghiar.