Directorul Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși din Oradea, Gabriel Mic, a fost ridicat luni de polițiști chiar din școală, după ce o angajată a instituției l-a reclamat că s-a dus beat la serviciu, a înjurat-o și a încercat să o lovească.

Scandalul în școală ar fi început înainte de prânz și, simțindu-se în pericol, angajata liceului, încadrată ca personal nedidactic, a sunat la 112, reclamând că directorul este beat, îi adresează injurii și chiar a ridicat mâna spre ea, dorind să o lovească.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, un echipaj de Poliție s-a dus în școală și, inițial, directorul ar fi acceptat să fie testat cu etilotestul. Ulterior, însă, a refuzat, așa că a fost dus la Poliție pentru audieri.

Contactat de BIHOREANUL, inspectorul școlar general Horea Abrudan a declarat că nu a fost încă anunțat de această situație. „Dacă se confirmă, vom vedea care articole din legislație au fost încălcate și vom lua măsuri”, a declarat luni Abrudan.

În Liceul Constantin Brâncuși, de marți, își va începe activitatea centrul de evaluare pentru examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, însă, potrivit lui Abrudan, Gabriel Mic nu are niciun rol, nefiind membru în comisia de evaluare a lucrărilor.

Sursele BIHOREANULUI spun că nu este pentru prima oară când directorul Mic este acuzat că merge beat la serviciu. În urma unei asemenea sesizări, Inspectoratul Școlar ar fi făcut un control în liceu, în urmă cu câteva luni, dar fără să se confirme că directorul are probleme cu alcoolul.

Potrivit surselor ziarului, acesta a negat tot timpul acuzațiile care i s-au adus.

Update: „V-ați hazardat!”

Luni seară, după ce a ieșit de la Poliție, directorul Gabriel Mic a amenințat că va da ziarul în judecată, pretinzând că nu este adevărat că ar fi fost la școală sub influența alcoolului, așa cum a fost acuzat de o angajată.

„O să vă dau în judecată că v-ați hazardat și ați postat lucruri adevărate. Nu e momentul să vă explic mai multe”, a declarat Mic.

La insistențele reporterului, a precizat că a mers la Poliție pentru declarații cu privire la acuzele pe care i le-a adus subalterna lui și care „depășesc imaginația”. Totodată, Mic a susținut că a fost testat cu etilotestul pentru consum de alcool, iar rezultatul a ieșit negativ.

A refuzat însă să mai răspundă altor întrebări, închizând telefonul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!