Avem doi noi directori la două deconcentrate, a anunţat miercuri, în debutul şedinţei Colegiului Prefectural, prefectul Claudiu Pop, prezentându-i pe fiecare cu numele: Octavian Balog - la Secţia Judeţeană a Drumurilor Naţionale şi Nicolae Jolţa - la agenţia judeţeană a Autorităţii Rutiere Române.

Potrivit declaraţiei făcute la solicitarea BIHOREANULUI, Octavian Balog (foto dreapta) este inginer, cu o vechime de 18 ani în cadrul serviciului în fruntea căruia a fost numit, prin decizie a directorului general al Companiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Drumruri Naţionale din România, în data de 23 septembrie, adică de o zi. "Nu sunt membru în niciun partid", a mai declarat Balog.

În ceea ce-l priveşte pe noul şef de la ARR Bihor, acesta este fostul deputat PNL Nicolae Jolţa (foto stânga) (legislatura 2008-2012), migrat la PDL în 2012 odată cu coreligionarul său, Radu Ţîrle, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor în aceeaşi perioadă, dar trecut la PSD în cursul acestui an, tocmai pentru a obţine postul căpătat - potrivit spuselor sale - în data de 8 septembrie.

În ambele situaţii, foştii şefi ai celor două instituţii (Ioan Piţurcă şi respectiv Marcel Coraş) au fost schimbaţi fără prezentarea unor motive.