Concursurile de directori pentru şcolile din Bihor sunt încă în plină desfăşurare, dar interviurile deja consumate previzionează schimbări surprinzătoare.

La Colegiul Economic Partenie Cosma, directorul Virgil Blage, care a condus şcoala în ultimii 10 ani, cu excepţia perioadei mai 2020 - august 2021, cât a fost inspector şcolar general, va trebui să facă un pas în spate şi să cedeze biroul adjunctului Daniel Negrean, cu care este coleg şi în PNL Bihor.

Amândoi au concurat pentru ambele posturi, iar Negrean a luat notele cele mai mari. Mai precis, la interviul pentru funcţia de director, a obţinut 9,8, pe când Blage doar 7,4, în timp ce la "meciul" pentru funcţia de adjunct scorul a fost 10 la 8,6.

Ca atare, Negrean va opta pentru funcţia de director, iar fostul şef al IŞJ se va mulţumi să-i fie adjunct, recunoscând de altfel că a fost mai slab pregătit decât contracandidatul său.

Pe de altă parte, se pare că şi la Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu vine valul schimbării, după ce directorul în funcţie, Radu Pîrja, recent acuzat de învăţătoarea Vasilica Ienei că ar conduce şcoala prin teroare, a luat abia nota 6 la interviu, iar contracandidata sa, profesoara de engleză Monica Costa, a primit 9.

Nemulţumiţii pot depune contestaţii, dar pare greu de crezut că s-ar mai putea schimba ceva, mai ales că interviurile au fost filmate. Prin urmare, unii directori în funcţie vor trebui să se obişnuiască cu gândul că alţii sunt mai buni ca ei...