Lucrările de amenajarea a pietonalei de pe malul Crişului Repede pe porţiunea dintre podurile Dacia şi Intelectualilor se vor desfăşura fără a tăia copacii din zonă.

"După cum vedeţi toată vegetaţia este intactă. Fiecare copac a fost fotografiat la începerea lucrărilor iar fotografiile au fost adunate într-un catalog care la sfârşitul lucrărilor va fi pus la dispoziţia presei pentru a putea verifica", a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului, directorul Administraţiei Bazinale de Apă "Crişuri", Pasztor Sandor.

Conform declaraţiei directorului, angajaţii firmei Repcon, executantul lucrărilor, au turnat deja în albia râului nu mai puţin de 500 de tone de piatră pentru a putea trece la construcţia viitoarei promenade.

"În circa zece zile vom termina cu adusul de piatră şi vom trece la finisaje. Pe malul Crişului Repede va fi adus un strat de pământ de 20 centimetri grosime pe care va fi turnat gazon", a mai spus directorul.

Lucrările de amenajare a 360 metri de promenadă de pe malul Crişului Repede sunt executate de firma Repcon, vor costa 2,5 milioane lei şi vor fi finalizate în cursul lunii august.