Curtea de Apel Oradea a dispus, marţi, eliberarea din arest a directorului adjunct al Registrului Auto Român Bihor, Mihai Domocoş, înlocuind măsura dispusă de Tribunalul Bihor cu o alta, mai puţin restrictivă, interdicţia de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile, a anunţat, marţi, Cornelia Precup, grefier în cadrul Biroului de presă al Curţii de Apel Oradea.

Magistraţii au avut de judecat atât recursul formulat de Mihai Domocoş, care a cerut anularea mandatului şi punerea sa în libertate, cât şi de procurorii DNA Oradea, care au solicitat ca mandatul de arestare pe numele directorului adjunct al RAR Bihor să fie emis pentru o perioadă de 29 de zile, aşa cum au cerut iniţial, şi nu 15 zile, cât a decis Tribunalul Bihor.

"Instanţa a respins recursul procurorilor DNA şi l-a admis pe cel formulat de inculpat, casând încheierea Tribunalului Bihor prin care s-a dispus arestarea pentru o perioadă de 15 zile. De asemenea, inculpatul are interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile", a declarat Precup.

Potrivit acesteia, decizia Curţii de Apel Oradea este definitivă, iar Mihai Domocoş va fi eliberat în cursul zilei de marţi.

Directorul adjunct al Registrului Auto Român Bihor, Mihai Domocoş, a fost arestat vineri, 21 ianuarie, pentru 15 zile de Tribunalul Bihor pentru luare de mită, în urma unui flagrant organizat, cu o zi mai devreme, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea şi lucrători ai Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor.

Domocoş a fost surprins după ce a preluat 100 euro de la o persoană. 50 euro erau daţi pentru ca directorul să faciliteze omologarea de urgenţă şi cu obţinerea unei reduceri din plata integrală a taxei de poluare pentru o maşină (reducere acordată pentru unele probleme la aspectul exterior sau interior al autoturismului), iar alţi 50 euro pentru a facilita omologarea unui alt autoturism pe o persoană cu handicap, această categorie fiind scutită de plata taxei.

În acelaşi dosar, directorul executiv al RAR Bihor, consilierul local al PDL Cristian Ile este anchetat pentru aceeaşi infracţiune, în stare de libertate.

Citiţi pe această temă şi articolul: Directorul adjunct al RAR Bihor arestat pentru luare de mită, şeful instituţiei cercetat în stare de libertate