Reţinut joi după amiază de către procurorii DNA Oradea, sub acuzaţia de luare de mită şi tăinuire, directorul Casei Judeţene de Pensii Bihor, Leontin Tîrle, a fost dus, vineri la ora amiezii, la Tribunalul Bihor, unde magistraţii urmează să le aprobe sau să le respingă procurorilor cererea privind arestarea preventivă a acestuia.

Directorul a fost coborât dintr-o dubă a Poliţiei, având sacoul pus peste mâini, pentru a nu i se vedea cătuşele.

La intrarea în sediul instanţei, Tîrle a refuzat să facă declaraţii jurnalilştilor, fiind condus direct în sala de judecată, unde urmează să-şi afle verdictul. Directorul Casei de Pensii e însoţit de un avocat a cărui misiune este să îl scape de arestul preventiv.

Reprezentanţii Tribunalului au interzis accesul pe holuri atât presei, cât şi rudelor, prietenilor şi colegilor lui Ţîrle care au venit să-l susţină, pretinzând că programul instanţei s-a încheiat deja la ora 12.30.

Leontin Ţîrle, directorul Casei de Pensii Bihor, a fost reţinut, joi, de procurorii DNA Oradea, sub acuzaţii de corupţie, în legătură cu mega-dosarul instrumentat anul trecut împotriva tuturor angajaţilor Serviciului de Expertizare Medicală.

Ţîrle este acuzat de luare de mită în formă continuată (9 acte materiale) şi tăinuire în formă continuată (19 acte materiale), furnizorii şpăgilor fiind chiar subordonaţii din cadrul Serviciului de Expertiză.

Directorul ar fi primit de la aceştia 8.400 euro, 5.423 lei, precum şi alte foloase, inclusiv whisky şi pizza. Faptele au fost denunţate chiar de respectivii angajaţi.

Citeşte şi: Pe-o mână cu "experţii": Leontin Ţîrle, directorul Casei de Pensii Bihor, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie