Directorul Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși din Oradea, Gabriel Mic, acuzat de o subalternă că s-a dus beat la serviciu, luni, n-a putut fi controlat de polițiști cu etilotestul, pentru că s-a opus acestei verificări.

Cercetat disciplinar

Potrivit surselor BIHOREANULUI, profesorul a refuzat să fie testat atât în unitatea de învățământ, cât și ulterior, când a fost dus la audieri la Poliție.

Luni seară, după ce a ieșit de la Poliție, Mic a declarat BIHOREANULUI că a fost testat, iar rezultatul a fost negativ, dar, după cum spun surse din Poliție, declarația lui este mincinoasă. În realitate, oamenii legii nu au putut stabili dacă directorul era sau nu sub influența alcoolului, pentru că, fără să fie la volan ori să fi comis vreo infracțiune, nu l-au putut forța să accepte testarea.

Oricât de aberant ar părea, fapta unui director de școală care merge beat la serviciu nu este o infracțiune, ci cel mult o abatere disciplinară, astfel că, fără acordul lui, Mic nu avea cum să fie testat de oamenii legii.

Așadar, chiar dacă alcoolemia lui rămâne un mister, directorul ar putea fi cercetat disciplinar. „Așteptăm o comunicare din partea Poliției, privind situația de ieri, pe care o voi prezenta Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar, cu propunerea de demarare a unei cercetări disciplinare”, a declarat inspectorul școlar general Horea Abrudan, marți, pentru BIHOREANUL.

Turmentat sau nu?

Între timp, BIHOREANUL a intrat în posesia unor filmări făcute luni în Liceul Constantin Brâncuși, care îl arată pe Mic certându-se cu angajata care l-a reclamat pe holurile școlii.

Înregistrările sugerează că directorul ar fi putut fi sub influența băuturilor alcoolice, el folosind un limbaj vulgar, rudimentar și nepotrivit pentru o unitate de învățământ.

Într-una dintre filmări, Mic se îndreaptă amenințător spre femeie, încercând să-i spună că a ajuns de râsul lumii, dar se bâlbâie, iar în rest îi adresează injurii, numind-o „handicapată”.

„Filmează, până ți-a bătea Dumnezeu «jejetele»”, îi spune directorul, vizibil enervat.

Cu bolidul la priza școlii

Sursele BIHOREANULUI spun că între cei doi există un conflict mai vechi. Femeia, angajată în școală pe o funcție nedidactică, l-ar fi reclamat pe Mic pentru mai multe fapte, inclusiv că își încarcă bolidul BMW electric la o priză din unitatea de învățământ.

Fotografii transmise BIHOREANULUI arată mașina directorului conectată, printr-un prelungitor tras până în curtea școlii, la o priză din interiorul liceului, situație care se întâmpla frecvent, potrivit reclamantei.

De altfel, pentru acest motiv, Inspectoratul Școlar Județean a trimis, la începutul verii, o notificare către Primăria Oradea, responsabilă de cheltuielile de bunuri și servicii ale unităților de învățământ, cerând un audit, care deocamdată nu a avut loc.

Directorul este acuzat și că, împreună cu alte angajate din subordine, și-ar fi însușit alimente din cantina școlii. În cantina Liceului Constantin Brâncuși nu se gătește, însă, mâncarea oferită elevilor fiind comandată în regim catering, astfel că aceștia ar fi putut duce acasă mâncarea gătită comandată pentru elevi sau pe care și-ar fi comandat-o sieși, contra cost.

BIHOREANUL a încercat să obțină și marți un punct de vedere de la director, însă Gabriel Mic n-a răspuns apelului pentru a lămuri aceste acuzații.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!