Directorul Filarmonicii de Stat Oradea, Meleg Vilmos, este, începând de vineri, preşedintele organizaţiei municipale UDMR. Acesta a fost ales în locul juristului Ritli Ladislau jr, care a condus filiala cu titlu interimar, după demisia fostului viceprimar Huszar Istvan, care a demisionat în luna iunie, când a acceptat să preia conducerea unei companii din Ungaria.

Actorul în vârstă de 61 ani a fost unicul candidat şi a fost ales cu unanimitate de voturi. El va avea o sarcină grea, în condiţiile în care, la ultimele alegeri locale, Oradea a suferit cel mai drastic eşec, ajungând la doar 4 consilieri, pentru că inclusiv în Podgoria şi Episcopia etnicii maghiari l-au votat în număr mare nu doar pe liberalul Ilie Bolojan, ci şi lista sa de consilieri.

De altfel, în discursul său festiv, Meleg a ţinut să precizeze că se bazează pe echipa din Oradea a UDMR pentru a-i recâştiga pe orădeni.

"Am acceptat această funcţie şi, totodată, o sarcină importantă: cea de a câştiga încrederea orădenilor care să accepte să susţină această organizaţie. Însă nu voi putea de unul singur, mă bizui pe echipa noastră, împreună cu care vom face o strategie ca să găsim cheia spre sufletele oamenilor", a spus Meleg Vilmos.

Contactat, luni, de BIHOREANUL, preşedintele UDMR Oradea a declarat că, deşi este membru fondator al organizaţiei, e pentru prima dată când acceptă o funcţie de conducere. "Până acum, nu mi-am dorit niciodată o funcţie. Însă anul trecut, când am candidat la alegerile locale, m-am întâlnit cu foarte mulţi orădeni care mi-au oferit sprijinul lor. Acesta este motivul pentru care acum am şi acceptat propunerea de a prelua această funcţie. Ştiu că va fi greu, însă mă bazez pe ajutorul colegilor", susţine Meleg.