Reforma din sistemul sanitar anunţată de primarul Ilie Bolojan începe cu o pauză. Directorul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, Gavrilă Grebenişan, numit în funcţie începând cu 1 iulie, nu a dorit să se pronunţe, luni, cu privire la demisia directorului economic, Monica Hercuţ, motivând că se află în concediu. „Am plecat în concediu, sunt pe autostradă în Croaţia", a spus Grebenişan, contactat telefonic de BIHOREANUL.

Primarul Ilie Bolojan a recunoscut faptul că noul director a intrat în vacanţă pentru două săptămâni la nici o lună de la instalare. „Aceasta a fost înţelegerea pe care am făcut-o încă înainte de numire, atât cu domnul Grebenişan, cât şi cu managerul de la Spitalul Municipal (n.r. Ovidiu Laurean Pop). Oamenii aveau concediul programat, biletele cumpărate, ce era să fac? Important este să îşi facă treaba când se întorc la muncă", a spus primarul.

Având în vedere că Grebenişan ocupă această funcţie doar ca director interimar pentru o perioadă de două luni, până la organizarea concursului pe post, este greu de crezut că munca lui va apuca să dea prea multe roade.

Inginer, şef la Maternitate

Mai mult, deşi numirea lui Grebenişan, de profesie inginer mecanic, ca director la Maternitate încalcă prevederile Legii 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, fiindcă acesta nu are cursuri de management sanitar, primarul spune că este perfect legală. „Eu ştiu că domnul Grebenişan poate ocupa această funcţie. Cine nu crede, nu are decât să conteste", a spus primarul.
Legea 95 prevede la articolul 178 că managerul „trebuie să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior şi al unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii Publice".

Grebenişan, cadru didactic la Universitate şi director al RAR Bihor în perioada 2005-2007, nu a avut nicio tangenţă cu medicina. Iniţial membru PNL, directorul a trecut la Partidul Liberal Democrat creat de Teodor Stolojan, iar apoi la PDL, partid din care a fost exclus deoarece în 2008, după ce a fost ales consilier judeţean, nu a acceptat să doneze 200 de milioane de lei vechi organizaţiei judeţene. În 2010, Grebenişan a încercat să se reînscrie în PNL dar cererea sa a fost respinsă pe motiv de traseism politic.